Ballon Gastrik

Sot, obeziteti dhe sindroma metabolike kërcënojnë seriozisht shëndetin e njerëzve, veçanërisht në SHBA. Sidomos me yndyrën që fillon rreth barkut, ndodhin rreziqe të tilla si yndyra e mëlçisë, diabeti i tipit 2, hiperlipidemia, arterioskleroza, hipertensioni dhe sulmi në zemër në lidhje me njëri -tjetrin. Prandaj, sot, në luftën kundër obezitetit, dhe veçanërisht në pacientët me një indeks të masës trupore mbi 40, futja e një baloni gastrik para operacionit bariatrik është jashtëzakonisht e rëndësishme kundër komplikimeve që mund të ndodhin gjatë dhe / ose pas operacionit.

Balloni gastrik është një proces që zgjat rreth 20 minuta. Ju mund të largoheni nga spitali në të njëjtën ditë.

Pacienti mund të japë 15-20% të peshës fillestare me metodën e balloni gastrik!

Cilat Janë Përfıtımet E Balloni Gastrik?

Aplikimi i tullumbaceve gastrike nuk është një metodë kirurgjikale, prandaj nuk ka rreziqe kirurgjikale. Pas aplikimit të balloni gastrik, i cili përfundon në një kohë shumë të shkurtër, pacientët mund të kthehen në jetën e tyre të përditshme në një kohë të shkurtër. Një avantazh i balloni gastrik është se është i përkohshëm, pacientët mund të takohen me ekspertë për heqjen e balloni gastrik pas 6 ose 12 muajsh, në përputhje me preferencën e një balloni silikoni inflatable që vendoset endoskopikisht në stomak. Kjo praktikë, e cila kufizon marrjen e ushqimit, u mundëson pacientëve të humbin peshë shpejt. Sidoqoftë, si në të gjitha operacionet e tjera të zvogëlimit të stomakut, personi duhet të miratojë zakone të shëndetshme jetese në mënyrë që efekti i balloni gastrik të jetë i përhershëm.