Balloni Gastrik

Sot, obeziteti dhe sindroma metabolike kërcënojnë seriozisht shëndetin e njerëzve, veçanërisht në SHBA. Sidomos me yndyrën që fillon rreth barkut, ndodhin rreziqe të tilla si yndyra e mëlçisë, diabeti i tipit 2, hiperlipidemia, arterioskleroza, hipertensioni dhe sulmi në zemër në lidhje me njëri -tjetrin. Prandaj, sot, në luftën kundër obezitetit, dhe veçanërisht në pacientët me një indeks të masës trupore mbi 40, insertimi i një baloni gastrik para operacionit bariatrik është jashtëzakonisht i rëndësishem kundër komplikimeve që mund të ndodhin gjatë dhe / ose pas operacionit.Baloni gastrik është një proces që zgjat rreth 20 minuta. Ju mund të largoheni nga spitali në të njëjtën ditë.

Pacienti mund të largoj 15-20% të peshës fillestare me metodën e balonit gastrik!

Cilat janë përfitimet e balonit gastrik?

Aplikimi i balonit gastrik nuk është një metodë kirurgjikale, prandaj nuk ka rreziqe kirurgjikale. Pas aplikimit të balonit gastrik, i cili përfundon në një kohë shumë të shkurtër, pacientët mund të kthehen në jetën e tyre të përditshme në një kohë të shkurtër. Një avantazh i balonit gastrik është se është i përkohshëm, pacientët mund të takohen me mjekun specialist për heqjen e balonit gastrik pas 6 ose 12 muajsh, në përputhje me preferencën e një baloni silikoni inflatable që vendoset endoskopikisht në stomak. Kjo praktikë, e cila kufizon marrjen e ushqimit, u mundëson pacientëve të humbin peshë shpejt. Sidoqoftë, si në të gjitha operacionet e tjera të zvogëlimit të stomakut, personi duhet të miratojë zakone të shëndetshme jetese në mënyrë që efekti i balloni gastrik të jetë i përhershëm.