Uzm. Dr. Nalan MİRZAİ – Gastroenterologe & Specialiste e Mjekësisë së Brendshme

TRAJTIMET

Pacienti mund të japë 15-20% të peshës fillestare me metodën e balloni gastrik! Balloni gastrik është një proces që zgjat rreth 20 minuta.

Para trajtimit të sëmundjeve të stomakut, diagnoza e saktë e sëmundjes ka një rëndësi të madhe.

Sëmundjet breech janë sëmundje që ulin cilësinë e jetës dhe çojnë në probleme të dhimbshme dhe serioze nëse nuk trajtohen.

Kur bëhet fjalë për sëmundjet e mëlçisë, hepatiti vjen së pari në mendje. Më pas, cirroza e mëlçisë vjen sot për shkak të konsumimit të ushqimeve të gatshme, ushqimeve të skuqura dhe alkoolit.

Kushtet e pafavorshme të motit dhe një sistem imunitar i ulët qëndrojnë në rrënjë të sëmundjeve të zorrëve që shkaktojnë probleme serioze shëndetësore nëse nuk trajtohen.

Sëmundjet dhe Trajtimet e Sistemit tretës, Sëmundjet dhe Trajtimet Alergjike, Çrregullimet e absorbimit dhe trajtimet e tyre, Sëmundjet hormonale dhe trajtimi i tyre, Sëmundjet dhe Trajtimet Reumatike

Pankreasi ynë është një nga organet më të rëndësishme për trupin tonë. Kequshqyerja është ndër shkaqet më të njohura të sëmundjeve të pankreasit, të cilat kanë efekt në shumë funksione të sistemit tretës.

Botox gastrik, nga ana tjetër, është një aplikim shumë i thjeshtë në grupin e pacientëve, të cilin ne e përcaktojmë si mbipeshë nën BMI 40, dhe pacientët tanë mund të vazhdojnë jetën e tyre të përditshme pas vëzhgimit për 2 orë pas procedurës.

CILAT JANË PËRFITIMET E BALLONI GASTRIK?

Nuk është një metodë kirurgjikale.

Prandaj, nuk përfshin rreziqe kirurgjikale.

Koha e përpunimit është shumë e shkurtër.

Është një proces i shkurtër prej 25-30 minutash.

Kthehen në jetën e përditshme

Pacientët mund të kthehen në jetën e tyre të përditshme në një kohë të shkurtër pas aplikimit.

Baloni gastrik hiqet.

Baloni gastrik hiqet nga trupi juaj 4-6 muaj më vonë.

Rezultat i shpejtë

Procesi i humbjes së peshës është shumë i shpejtë, pasi do të kufizojë marrjen e ushqimit.

Shkalla e lartë e humbjes së peshës

Me aplikimin e balonit gastrik mund të jepet 15-20% e peshës trupore.

Foto Galeria

1