I lindur në 1971 në Ankara, Nalan Mirzai u diplomua në Universitetin Ege në 1995 dhe u specializua në fushat e mëposhtme.

Specializimi i SHBA në Farmakologji Mjekësore.

1995-1999 Spitali Izmit SSK 1999-2001 Universiteti Erciyes Fakulteti i Mjekësisë

Anestezia dhe Reanimasyon A.B.D İhtisası

2001-2003 Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Erciyes

Hematologji Stajı

2005 (3 muaj) Imperial College of London, Hammersmith Hospital Hematology

Specializimi i mjekësisë së brendshme

2003-2008 Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Firat

Specializimi në Endokrinologji dhe Sëmundje Metabolike

2008-2009 Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Celal Bayar

Specializimi i vogël i Gastroenterologjisë

2009-2012 Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Ege

Specialist i Gastroenterologjisë

2012-2013 Spitali Shtetëror Aydın Atatürk

1